Werkwijze en adviezen in verband met coronavirus

Aangepaste werkwijze: onze hulp gaat door

Hieronder een kort overzicht van de aangepaste werkwijze van het Ingeborg Douwes Centrum in verband met de coronacrisis:

Voor bestaande cliënten:

  • Alle consulten van het Ingeborg Douwes Centrum verlopen telefonisch.
  • In sommige gevallen is het mogelijk om te beeldbellen. We werken er aan om dit op grotere schaal te kunnen inzetten. Als het in uw geval mogelijk is, ontvangt u hierover informatie van uw therapeut.

Voor nieuwe cliënten:

  • U kunt zich aanmelden voor behandeling. Onze zorg gaat ook tijdens de coronacrisis door, zij het aangepast.
  • Als u zich al heeft aangemeld voor behandeling, dan zal ook de intake (het eerste gesprek) telefonisch zijn. Houd u er rekening mee dat u dus mogelijk gebeld wordt door een anoniem nummer.

Advies en hulp

Op deze website geven we, los van de behandelingen bij ons centrum, een aantal handvatten die voor patiënten en voor familie en naasten van patiënten hulp en steun kan bieden, ook in deze moeilijk tijd.
Op de pagina Bronnen voor (zelf)hulp staan ondermeer links naar organisaties die lotgenotencontact aanbieden (dat kan nu juist heel fijn zijn) en ingangen als u last heeft van angst en somberheid. Ook ontspanningsoefeningen kunnen u in deze tijd helpen. Er zijn oefeningen voor volwassenen en voor kinderen.

Heeft u naar aanleiding van dit bericht vragen, dan kunt u ons mailen of bellen op nummer 020 – 480 75 80.