Wij zoeken een enthousiaste GZ-psycholoog (24-28 uur)

GZ psycholoog – Ingeborg Douwes Centrum (24-28 uur)

Samenvatting

Werken als GZ-psycholoog bij het Ingeborg Douwes Centrum betekent werken in een overzichtelijke organisatie waar mensen zich met hart en ziel inzetten voor de cliënten en omzien naar elkaars persoonlijk welzijn. Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega!

Werkomgeving

Het Ingeborg Douwes Centrum biedt mensen psychologische (na)zorg bij kanker. Onze psychologische behandelingen hebben als doel het verbeteren van de kwaliteit van leven, zingeving, verwerking van kanker en re-integratie in de maatschappij. We bieden zowel basis- als specialistische ggz aan en afhankelijk van de behoefte van de cliënt is deze individueel-, systeem-, relatie- of groepsgericht.

Onze behandelingen zijn evidence based. We hebben expertise op het gebied van EFT, zingeving, ACT, EMDR, CGT, visualisatie- en ontspanningstechnieken. We participeren in onderzoek om het vakgebied verder te ontwikkelen en te innoveren. Tevens bieden we scholing aan om de deskundigheid te vergroten.

Jaarlijks behandelen we ongeveer 700 mensen: mensen met of na kanker, partners, kinderen en nabestaanden. Zij kunnen bij ons terecht ongeacht de aard en de ernst van de kanker, de fase van behandeling en het perspectief.

Het Ingeborg Douwes Centrum is een kleinschalige organisatie met korte lijnen. Organisatorisch is het centrum onderdeel van OLVG.

Over de functie

De essentie van je werk is zorgen dat mensen met de diagnose kanker deze heftige levensgebeurtenis goed kunnen opvangen, doorstaan en verwerken. Als psycholoog speel je een betekenisvolle rol in hun (trauma)verwerking en het hervinden van zingeving. Doel is dat de cliënt (of hun kinderen, partners of nabestaanden) een nieuwe balans vindt en de impactvolle gebeurtenis(sen) kan integreren in zijn of haar leven.

Je bent verantwoordelijk voor een goede intake, diagnostisering en indicatiestelling. In overleg met de cliënt stel je een behandelplan op, waarna  de behandeling start.
Dagelijks neem je deel aan de diagnostiekbespreking onder leiding van een klinisch psycholoog. Maandelijks is er intervisie waarbij alle behandelaren aanwezig zijn.

Je komt te werken in een enthousiast en gespecialiseerd team, met daarin onder andere een klinisch psycholoog, een psychotherapeut, GZ-psychologen, kinder- en jeugdpsychologen, een lichaamsgericht verpleegkundige en een mindfulnesstrainer.

De psycho-oncologie is een boeiend vakgebied en volop in beweging. Er is veel ruimte voor eigen initiatief en participatie in scholing, onderzoek en innovatieprojecten. Naast intervisie en supervisie zijn er mogelijkheden tot bij- en nascholing en het volgen van trainingen.

Functie-eisen

  • Je bent een BIG geregistreerde GZ-psycholoog;
  • Je hebt affiniteit met de psycho-oncologie, werkervaring is een pré (idealiter sta je geregistreerd in het NVPO deskundigenbestand); mocht je nog geen werkervaring hebben, dan leiden we je intern op;
  • Je hebt ervaring met de verschillende behandelvormen die we bieden;
  • Je kunt het aan om met mensen met een levensbedreigende ziekte te werken.

Wij bieden

Momenteel zoeken wij een  GZ-psycholoog voor 24-28 uur

Het gaat om een contract voor bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, met de intentie om deze om te zetten in een contract voor bepaalde tijd. De CAO ziekenhuizen is van toepassing. Afhankelijk van ervaring en opleiding is deze functie ingeschaald in FWG-schaal 65.

Naast goede arbeidsvoorwaarden, zoals een reiskostenregeling, eindejaarsuitkering en persoonlijk levensfasebudget biedt OLVG meer waardevolle extra’s via het OLVG Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden, zoals korting op verzekeringen. Je kunt binnen dit systeem de arbeidsvoorwaarden passend maken op jouw situatie.

Interesse in deze vacature?

Wij ontvangen jouw sollicitatie graag voor dinsdag 25 januari t.a.v. Eline Aukema via de sollicitatiebutton (Klik hier om direct naar deze vacature te gaan). De eerste sollicitatieronde is gepland op donderdag 27 januari.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Mimi Hooijman-Wolleswinkel via  m.hooijman-wolleswinkel@olvg.nl  of via telefoonnummer 020- 480 7580.