naar boven

logo-ingeborg-douwes-centrum

  • ingeborg-douwes-centrum-01

  • ingeborg-douwes-centrum-02

  • ingeborg-douwes-centrum-03

  • ingeborg-douwes-centrum-05

  • ingeborg-douwes-centrum-06

Binnen het Ingeborg Douwes Centrum is sinds 2010 een cliëntenpanel actief. Het cliëntenpanel richt zich op het breder bekend maken van ons centrum onder de potentiële doelgroep. Daarnaast adviseert zij over onder meer het programma-aanbod voor cliënten.
Het cliëntenpanel is er zowel voor huidige- als ex-cliënten. Zij kunnen bij het cliëntenpanel terecht met vragen en suggesties. Het cliëntenpanel is te bereiken door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of te bellen met het centrum. Een lid van het cliëntenpanel neemt dan telefonisch contact met u op.

Op dit moment bestaat ons cliëntenpanel uit drie mensen, die zelf begeleid zijn in ons centrum. Hun motivatie om zitting te nemen in het panel is dat zij graag een bijdrage leveren aan het centrum.

Meer informatie?

Ingeborg Douwes Centrum
IJsbaanpad 9-11
1076 CV Amsterdam
020-4807580
ingeborgdouwescentrum@olvg.nl

Telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag
van 8.30-16.30 uur

Corinne Sieger

In 2008 overleed mijn moeder aan kanker. Haar ziekteproces greep mij erg aan. Ik zat vol verdriet, vragen en twijfels. Mijn huisarts verwees mij naar het Ingeborg Douwes Centrum. Ik kende het centrum niet, maar ben nog altijd heel blij dat ik daar ben terecht gekomen. In overleg met de psycholoog kon ik zelf vorm geven aan mijn behandeling. Het heeft mij erg geholpen bij de verwerking. Het is heel goed dat het centrum ook zorg biedt aan de naasten van patiënten met kanker, zoals kinderen, partners en mantelzorgers. Want ook mensen die van heel nabij met kankerpatiënten te maken hebben kunnen behoefte hebben aan psychosociale ondersteuning. Het is mijn wens dat het Ingeborg Douwes Centrum haar doelgroep zo goed mogelijk bereikt en haar activiteiten kan uitbreiden en voortzetten. Daarom wil ik het Centrum ondersteunen in haar werkzaamheden en een klankbord zijn voor iedereen die als cliënt bij het centrum betrokken is.

Arno de Muynck

Mijn vrouw (die overigens ook Ingeborg heette en die hier nog enkele gesprekken heeft gevoerd) is in 2009 aan kanker overleden, een jaar later een van mijn beste vrienden. Mijn moeder was al op jongere leeftijd aan de gevolgen van deze ziekte bezweken. Omdat ik sterk de behoefte heb om met hun overlijden op de een of andere manier iets constructiefs te doen, ben ik lid geworden van het Cliëntenpanel van het Ingeborg Douwes Centrum. Ik heb, mede door een stuk persoonlijke coaching wat ik hier heb mogen ontvangen, de ondersteuning gekregen die ik nodig had om door deze moeilijke periode heen te komen. Een van mijn kinderen overigens ook. Ik hoop dan ook dat mede door mijn inzet meer mensen de weg zullen vinden naar het Ingeborg Douwes Centrum; patiënten, partners, kinderen, familie en andere betrokkenen c.q. nabestaanden. Want samen is deze ziekte en de impact daarvan beter te hanteren dan alleen.