naar boven

logo-ingeborg-douwes-centrum

  • ingeborg-douwes-centrum-01

  • ingeborg-douwes-centrum-02

  • ingeborg-douwes-centrum-03

  • ingeborg-douwes-centrum-05

  • ingeborg-douwes-centrum-06

Visie op cliëntenzorg

Mensen raken door de ziekte kanker vaak uit balans. De psychologische behandeling is erop gericht om het eigen evenwicht te hervinden door de eigen kracht van de cliënt als uitgangspunt te nemen en de kwaliteit van leven te verbeteren. In de behandeling wordt aandacht besteed aan de fysieke, emotionele, sociale en mentale gevolgen van de ziekte en aan zingeving.

Missie

Onze missie is om psychologische (na)zorg te bieden aan mensen met kanker en hun naasten bij het omgaan met hun ziekte en de gevolgen van de medische behandeling. Alle mensen met kanker en hun naasten uit Noord-Holland en in het bijzonder uit Amsterdam kunnen er terecht. De behandeling is afgestemd op de individuele wensen en behoeften en wordt gegeven ongeacht de aard en de ernst van de ziekte, de fase van de medische behandeling en het bestaande perspectief.
De behandeling, die gegeven wordt door gespecialiseerde oncologiepsychologen, bestaat uit individuele gesprekken en/of groepsgesprekken met als belangrijkste thema’s: verwerking (angst, depressieve gevoelens en/of stoornis in gedrag of emoties), acceptatie en zingevingvraagstukken. In de behandeling staat het probleem rond de verwerking van kanker centraal. Daarnaast is het belangrijk het eigen vermogen tot emotioneel en geestelijk herstel te versterken en de cliënt weer af te laten stemmen op de eigen innerlijke kracht.

De behandeling die in het Ingeborg Douwes Centrum wordt gegeven is een aanvulling op de medische behandeling en komt nooit in plaats van de medische behandeling.


Meer informatie?

Ingeborg Douwes Centrum
IJsbaanpad 9-11
1076 CV Amsterdam
020-4807580
ingeborgdouwescentrum@olvg.nl

Telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag
van 8.30-16.30 uur