naar boven

logo-ingeborg-douwes-centrum

  • ingeborg-douwes-centrum-01

  • ingeborg-douwes-centrum-02

  • ingeborg-douwes-centrum-03

  • ingeborg-douwes-centrum-05

  • ingeborg-douwes-centrum-06

Het Ingeborg Douwes Centrum is een gespecialiseerde Geestelijke gezondheidszorg(GGZ)-instelling.
De kosten van de psychologische behandeling vallen onder de basisverzekering. Houdt u er wel rekening mee dat op uw zorgverzekering een wettelijk eigen risico van toepassing is. Wanneer u in het lopende kalenderjaar medische behandelingen hebt ondergaan zal dit eigen risico echter reeds zijn aangesproken. Na het afsluiten van de behandeling declareren wij de zorg bij uw zorgverzekeraar en wordt het eventuele eigen risico dat u nog moet betalen met u verrekend.
Vanwege onze samenwerking met de afdeling Psychiatrie (PAAZ) van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis kan het zijn dat die instelling vermeld staat op uw factuur in plaats van Ingeborg Douwes Centrum.

Psychologische behandeling van kinderen en jongeren tot 18 jaar valt niet onder de zorgverzekering. De gemeente is verantwoordelijk voor de jeugd-GGZ. Het Ingeborg Douwes Centrum wil de zorg voor kinderen die ziek zijn of van wie een dierbare kanker heeft zo toegankelijk en laagdrempelig mogelijk houden. Wanneer uw kind psychologische zorg nodig heeft, dan kunt u rechtstreeks contact met ons opnemen. Wij nemen dan als instelling contact op met de gemeente om te kijken wat er mogelijk is.
Let op: Met ingang van 1 januari 2018 moet de verwijsbrief voorafgaand aan het plannen van een intake bij ons binnen zijn. Deze kunt u per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. naar het secretariaat versturen.

Verwijsbrief

Voor psychologische (na)zorg bij kanker is een verwijsbrief van uw huisarts, specialist of bedrijfsarts nodig.

Vergoeding

Het Ingeborg Douwes Centrum heeft met alle zorgverzekeraars contracten gesloten. De behandeling wordt vergoed vanuit de basisverzekering, op voorwaarde dat de verwijzing aan de wettelijke eisen voldoet én er een DSM-V-diagnose kan worden gesteld. Behandelingen die buiten de vergoeding vallen, de zogeheten onverzekerde zorg (o.a. klachten die niet kunnen worden geclassificeerd als een DSM-V-stoornis, aanpassingstoornissen, arbeidsgerelateerde problematiek en relatieproblemen) worden direct aan de cliënt gefactureerd. De kosten hiervan zijn € 98 per consult. Als dit het geval is wordt dit altijd met u besproken. 
Ook de mindfulnesstraining wordt niet vergoed door de zorgverzekeraars. De eigen bijdrage voor die training is € 300 voor 10 bijeenkomsten.

Afspraak afzeggen

Wanneer u een gemaakte afspraak moet afzeggen door ziekte of overmacht, geeft u dit dan alstublieft zo spoedig mogelijk aan ons door, met vermelding van de reden. Wij kunnen dan op dat tijdstip nog een andere cliënt inplannen.

Indien een afspraak binnen 24 uur of minder dan een werkdag voor de geplande afspraak wordt afgezegd, zijn wij helaas genoodzaakt (een deel van de) kosten voor de afspraak bij u in rekening te brengen. Deze kosten bedragen € 50,- en zijn niet declareerbaar bij de zorgverzekeraar.

Privacy

Wij voldoen aan de eisen rondom dossier- en privacywetgeving en voorwaarden van de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst. Het Ingeborg Douwes Centrum kent bovendien een klachtenregeling.

Aanmelden

U kunt zich online aanmelden bij het Ingeborg Douwes Centrum.

Online aanmelden

Na aanmelding wordt een afspraak gemaakt voor een intakegesprek (meer informatie)

Direct online aanmelden