naar boven

logo-ingeborg-douwes-centrum

  • ingeborg-douwes-centrum-01

  • ingeborg-douwes-centrum-02

  • ingeborg-douwes-centrum-03

  • ingeborg-douwes-centrum-05

  • ingeborg-douwes-centrum-06

Wij doen ons uiterste best om iedereen die psychologische zorg bij kanker nodig heeft zo snel mogelijk te helpen. Door het grote aantal aanmeldingen kan de tijd tussen uw aanmelding en het intakegesprek (de aanmeldingswachttijd) oplopen.

Momenteel (peildatum 17 juni 2019) gelden de volgende geschatte wachttijden:
  • Voor volwassenen is de aanmeldingswachttijd 9-11 weken en de behandelingswachttijd 2 weken.
  • Voor kinderen is de aanmeldingswachttijd 6-8 weken en de behandelingswachttijd 2 weken. 

Wachttijdbemiddeling
De behandelingswachttijd is voor iedereen hetzelfde, ongeacht waar u verzekerd bent.
Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met het Ingeborg Douwes Centrum of u kunt uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen om ervoor te zorgen dat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt en dat binnen 10 weken na de intake de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de zogenoemde treeknormen). Tot het moment dat het intakegesprek bij het Ingeborg Douwes Centrum heeft plaatsgevonden, kunt u zich met uw vragen of problemen wenden tot uw verwijzer.

We streven er altijd naar zo spoedig mogelijk een afspraak voor een intakegesprek met u te maken. Wanneer urgente psychologische zorg nodig is dan kan afgeweken worden van bovenstaande wachttijden. Uw verwijzer kan in dit geval contact met ons opnemen voor overleg.

Online aanmelden

Na aanmelding wordt een afspraak gemaakt voor een intakegesprek (meer informatie)

Direct online aanmelden