Ervaringen van cliënten

Sanne (12)

Sanne (12): “Al mijn klasgenootjes gaan op vakantie in de zomer, maar wij blijven thuis omdat mijn broertje in het ziekenhuis ligt. Daar baal ik best wel van. Ik heb enorm veel zin om op vakantie te gaan. Mijn ouders snappen dat wel, maar vinden ook dat ik rekening moet houden met mijn broertje.  Bij de psycholoog mocht ik een hele boze tekening maken van wat ik maar wilde tekenen. Daarna heb ik de tekening in honderd stukjes gescheurd. Ik voelde me daarna een stuk beter.”

Ralph (14)

Ralph (14): “Vier jaar geleden is mijn vader overleden aan kanker. Ik kan me weinig herinneren van de tijd dat hij ziek was en overleed. De laatste tijd zit ik niet lekker in mijn vel. Op school gaat het niet goed en ik heb veel ruzie met mijn moeder. Via de huisarts kwam ik bij de psycholoog terecht. Ik ben gaan praten over mijn vader en wat hij voor mij heeft betekend. Samen gingen we op zoek naar welke invloed de dood van mijn vader op mij heeft gehad. Na een aantal gesprekken zag ik dat onder mijn boosheid veel verdriet verborgen zit. Door te praten over wat er is gebeurd, voel ik me steeds beter.”

Micky (17)

Micky (17): “Mijn moeder heeft borstkanker en is daardoor vaak erg moe. Ik probeer thuis zoveel mogelijk klusjes over te nemen. Natuurlijk ga ik wel eens met vriendinnen op stap, maar dat blijft lastig. Ik voel me schuldig als ik plezier heb terwijl er thuis ook nog veel te doen is. Samen met mijn ouders ben ik bij de psycholoog geweest om hier over te praten. Mijn ouders hebben mij duidelijk gemaakt dat ze heel erg blij zijn met mijn hulp, maar het ook belangrijk vinden dat ik mijn eigen dingen doe. Ik heb nu vaste dagen waar ik alle zorg en alle zorgen daarover loslaat en ga doen waar ik zelf zin in heb. Het voelt voor mij als een enorme opluchting dat we hier over hebben gepraat.”