Aanmelden bij het Ingeborg Douwes Centrum
Van aanmelden tot behandeling
Wij leggen u hier uit hoe het aanmeldtraject in elkaar zit, zodat u weet hoe dat zal verlopen.
-
- Stuur een mail naar ingeborgdouwescentrum@olvg.nl met ‘aanmelden’ in het onderwerp. Het secretariaat zal u via een beveiligde mail een cliëntenregistratieformulier toesturen. Deze mail is afkomstig van Ingeborg Douwes Centrum (OLVG). Selecteer ‘Bericht lezen’ en kies voor ‘Stuur toegangscode’. Vul de apart toegestuurde toegangscode vervolgens in en de mail wordt geopend.
- In de door u ontvangen mail kiest u vervolgens voor ‘Beantwoorden’ en vult u het cliëntenregistratieformulier in (één formulier per gezinslid). Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen, vragen wij u alle velden in te vullen. Kies vervolgens voor ‘Verzenden’ waardoor de informatie veilig naar ons verzonden wordt.
- Binnen enkele dagen ontvangt u opnieuw een e-mail (afkomstig van ‘Vragenlijsten OLVG”. Hierin staat een link naar een digitale vragenlijst die u online invult. De lijst bevat vragen over de aard van uw klachten en geeft ons inzicht in hoe wij u het beste kunnen helpen.
LET OP! Vul de vragenlijst binnen een week in. In sommige gevallen kunt u direct starten met begeleide E-health.
Heeft u geen mail met link naar de vragenlijst van ons ontvangen, dan verzoeken wij u vriendelijk dit bij ons te melden.
- Wij bekijken vervolgens uw antwoorden op de vragen. Mogelijk dat wij naar aanleiding daarvan contact met u opnemen. Bijvoorbeeld als wij denken dat u beter door een andere hulpverlener geholpen kan worden. Als wij verder geen vragen hebben, dan komt u op onze wachtlijst te staan
- Voor vergoeding van de behandeling door uw zorgverzekeraar hebben wij een actuele verwijsbrief nodig van uw huisarts of specialist. U kunt hier een standaard verwijsbrief downloaden.
LET OP! Alleen als wij in het bezit zijn van uw verwijsbrief kunnen wij u uitnodigen voor een intakegesprek.
De verwijsbrief kunt u laten ondertekenen door uw huisarts of specialist en uploaden tijdens uw aanmelding of opsturen naar ingeborgdouwescentrum@olvg.nl
- Voor de actuele wachttijd: zie link. Gedurende de wachttijd wordt E-health onder begeleiding van een psycholoog aangeboden. Het doorlopen van een E-health module tijdens de wachttijd voor individuele behandeling kan positief bijdragen aan herstel en voorbereiden op de komende individuele behandeling. Voor palliatieve cliënten en naasten zonder mantelzorgrol is er op dit moment helaas geen passende E-health beschikbaar. Mocht u hier interesse in hebben, stuur dan een mail naar ingeborgdouwescentrum@olvg.nl
- Zodra de mogelijkheid er is om uw behandeling te starten, neemt het secretariaat telefonisch contact met u op om een afspraak te maken voor het eerste (intake)gesprek met een van onze psychologen. Na het eerste gesprek start de behandeling binnen twee à drie weken. Als u het aanmeldformulier en de vragenlijsten niet online kunt invullen, neem dan telefonisch contact met ons op. Het nummer van ons secretariaat is 020 – 480 75 80.
Op deze pagina vindt u informatie over de wachttijden en wat u hier mogelijk zelf aan kan doen.
Tijdelijk geen hulpverlening voor (volwassen) nabestaanden
De vraag naar onze psychische hulpverlening voor kankerpatiënten en hun kinderen/naasten is groot. Omdat onze capaciteit grenzen heeft, nemen we daarom voorlopig geen nieuwe cliënten aan voor hulpverlening bij rouw. Hoe vervelend het ook is, wij hopen dat u begrip heeft voor dit besluit. Overigens geldt dit alleen voor volwassenen; kinderen die hulp nodig hebben bij rouwverwerking kunnen nog wel bij ons terecht. In en rond Amsterdam zijn er wel andere opties voor begeleiding of behandeling van nabestaanden. U vindt deze op: rouwzorgamsterdam.nl. U kunt ook navraag doen bij uw verwijzer.