naar boven

logo-ingeborg-douwes-centrum

  • ingeborg-douwes-centrum-01

  • ingeborg-douwes-centrum-02

  • ingeborg-douwes-centrum-03

  • ingeborg-douwes-centrum-05

  • ingeborg-douwes-centrum-06

Het Ingeborg Douwes Centrum in Amsterdam is een gespecialiseerde GGZ-instelling voor psychologische (na)zorg bij kanker. Deze begeleiding is beschikbaar in elke fase van het ziekte-, herstel of acceptatieproces — ongeacht de prognose en ongeacht de tijd die sinds de diagnose is verstreken. De meeste mensen die zich aanmelden bij het centrum zijn zelf ziek (geweest). Vaak zijn ze klaar met hun medische behandeling, of zijn ze zelfs al langere tijd ‘genezen’ verklaard. Terwijl de buitenwereld overgaat tot de orde van de dag wordt juist dan pas echt duidelijk wat de prijs van het genezen is en welk verlies er is geleden.

In het Ingeborg Douwes Centrum kunnen mensen met kanker en hun naasten terecht voor psychologische begeleiding, zowel in individueel verband als in lotgenotengroepen. Gespecialiseerde kinderpsychologen ondersteunen kinderen tot 18 jaar die in het gezin met kanker geconfronteerd zijn.

Ook kunnen mensen in het centrum een mindfulnesstraining volgen, en kunnen sessies haptotherapie deel uitmaken van het behandelplan.

Meer informatie?

Ingeborg Douwes Centrum
IJsbaanpad 9-11
1076 CV Amsterdam
020-4807580
ingeborgdouwescentrum@olvg.nl

Telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag
van 8.30-16.30 uur

Download verwijsbrief bGGZ-sGGZ

U kunt hier het format van een verwijsbrief (Word-document) downloaden.