Nieuwe website biedt rouwzorg op maat

Amsterdamse instanties die rouwzorg verlenen hebben hun krachten gebundeld, en hun gezamenlijke aanbod bijeengebracht op de website www.rouwzorgamsterdam.nl.  Wie hulp zoekt op het gebied van rouw kan via deze site voortaan snel en eenvoudig de hulp vinden die bij hem of haar past.

De website biedt actuele informatie over lotgenotengroepen, individuele begeleiding en rouw-café’s en geeft antwoord op vragen als:

  • waar en wanneer er een groep start voor mensen die willen praten over het verlies van een dierbare;
  • waar een hulpverlener te vinden is, die persoonlijke begeleiding geeft aan wie hulp wil bij rouwverwerking;
  • waar je als belangstellende een open bijeenkomst kunt bezoeken waarin thema’s rondom rouw behandeld worden.

Initiatiefnemer van de site is de Stedelijke Werkgroep Rouwzorg Amsterdam. De werkgroep wordt gevormd door hulpverleners en non-profitorganisaties die zich bezig houden met rouwzorg in Amsterdam. Doel van de werkgroep is elkaar op de hoogte houden van activiteiten rondom rouw en daarin vraag en aanbod zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen.