Burgemeester Van der Laan opent eerste Amsterdamse inloophuis voor mensen met kanker

Op dinsdag 12 mei verricht burgemeester Van der Laan de officiële opening van De Kraanvogel, het eerste inloophuis in Amsterdam voor mensen met kanker en hun naasten.

De Kraanvogel is een ontmoetingsplaats voor mensen die kanker hebben en hun naasten. “Wanneer je met kanker geconfronteerd wordt of iemand in je nabije omgeving kanker heeft, krijg je te maken met veel verdriet, onzekerheden en vragen”, geven Sharona Ceha en Tanja Vermeer aan, mede-vormgevers van het inloophuis. “De Kraanvogel biedt hen een plek om anderen die te maken hebben met dezelfde ziekte te ontmoeten, te ontspannen, energie te krijgen, ervaringen te delen en je thuis te voelen. We bieden een luisterend oor, onder het genot van koffie of thee. We zijn een community van bondgenoten.”

Geboortedag
In De Kraanvogel worden ook activiteiten georganiseerd, zoals wandelen onder begeleiding van een wandelcoach, tekenen, schilderen, zingen en acteren.
Inloophuis De Kraanvogel, dat helemaal draait op vrijwillligers, is een initiatief van Veronique van Rossum, die de opening zelf niet meer mee kan maken. De Kraanvogel is vernoemd naar het symbool voor kracht, liefde, doorzettingsvermogen en verbondenheid, kwaliteiten die mensen met kanker goed kunnen gebruiken!
In Veronique’s nagedachtenis wordt De Kraanvogel op haar geboortedag officieel geopend met een feest dat in het teken staat van Nicaragua en salsa; twee passies van Veronique.

De Kraanvogel is gevestigd in het huis van hockeyclub AthenA in Sportpark Middenmeer, Voorlandpad 13, Amsterdam-Oost.
Het inloophuis is open op dinsdag en vrijdag, van 10.00 tot 14.00 uur.

Feestelijke opening
De feestelijke opening van inloophuis De Kraanvogel vind plaats op dinsdag 12 mei van 17.00 – 19.00 uur in Hockeyclub AthenA, Voorland 13, Amsterdam-Oost.
De pers is van harte welkom.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Sharona Ceha, 06-12452631 of
Tanja Vermeer, 06-55853372

Of kijk op de website van De Kraanvogel