IDC in RTL Late Night

Een jaar geleden maakte zanger Thé Lau bij RTL Late Night bekend dat hij niet meer van kanker zou genezen. Een golf aan reacties volgde op zijn moedige verhaal. Dat resulteerde in een muzikale ode aan hem en aandacht voor zijn ziekte en zijn lotgenoten. Ter plekke werd besloten elk jaar aandacht op deze wijze te besteden aan Thé Lau, kanker en de gevolgen hiervan.

De uitzending van 11 juni stond in het teken van de gevolgen die een kankerdiagnose voor patiënten en hun omgeving met zich mee kan brengen. “Het is in zekere zin zo dat de naasten het zwaarder hebben dan degenen die het sterven zelf moeten ondergaan”, stelde Thé Lau. Hierover sprak Humberto Tan met Eline Aukema, GGZ-psycholoog en hoofd van het Ingeborg Douwes Centrum. Tevens kwam een cliënt van het Centrum aan het woord over wat de psychologische zorg van het IDC voor haar acceptatie- en verwerkingsproces heeft betekend.

Bekijk de uitzending van RTL Late Night