21 juni live: Vraag Vandaag (KWF)

KWF Kankerbestrijding zendt op 21 juni voor de tweede keer dit jaar het online live nieuwsprogramma Vraag Vandaag uit. Op deze eerste zomerdag van het jaar staat de uitzending in het teken van zonbescherming en huidkanker. Hierin zie je wat je zelf kunt doen om de kans op huidkanker te verkleinen en verantwoord te zonnen en bespreken deskundigen tijdens de uitzending de meest voorkomende feiten en fabels over o.a. zonnebrand en vitamine D. Ook worden ook de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van genezing van kanker besproken. Vraag Vandaag wordt gepresenteerd door Mirella van Markus, met co-host Dennis Wilt.

Baanbrekend onderzoek
Een belangrijk onderdeel van Vraag Vandaag is dat bekende Nederlanders op stage gaan bij onderzoekers om meer over de genezing van kanker te weten te komen. Zanger en acteur Tommie Christiaan (o.a. bekend van The Passion) bezoekt dr. Michal Heger, die onderzoek doet naar lichtgevoelige medicijnen. En zangeres Do neemt een kijkje in het laboratorium van Professor dr. Carl Figdor, die een zeer belovend onderzoek doet naar een vaccin waarbij onze eigen afweercellen kankercellen kunnen bestrijden. Presentatrice en model Anouk Smulders neemt je mee naar dermatoloog Menno Gaastra om erachter te komen wat zon doet met je huid en hoe je een verdacht plekje op je huid kunt herkennen.

Heb jij vragen over zonbescherming of kanker? Stel ze! 
Tijdens en na de uitzending kun je live vragen stellen aan een team van experts. Bijvoorbeeld over zonnen, huidkanker of klachten na kanker. Maar ook over hoe je jezelf of je kinderen kunt beschermen tegen de zon.

Vraag Vandaag is donderdag 21 juni live te zien van 19:30 uur tot 20:15 uur via kwf.nl en via de Facebookpagina van KWF.