Doe mee aan onderzoek ‘Werk na kanker’

Steeds meer mensen krijgen kanker en steeds meer werkenden hebben kanker gehad. Ieder jaar krijgen circa 40.000 werkenden in Nederland te horen dat ze kanker hebben. Is jou dat in het verleden ook overkomen?

Kreeg je twee tot tien jaar geleden kanker en heb je op dit moment werk? Het kan gaan om werk in loondienst, om oproepwerk of uitzendwerk. Of misschien ben je zzp’er of ondernemer? Dan wil ik je vragen om mee doen aan dit onderzoek en de vragenlijst in te vullen. Na 9 maanden en na 18 maanden krijg je per e-mail het verzoek nogmaals een aantal vragen te beantwoorden. Hopelijk doe je daar dan ook aan mee, maar deelname is altijd vrijwillig. Je kunt op elk moment je deelname zonder opgave van reden stopzetten.

Als je besluit mee te doen, lever je een belangrijke bijdrage. Door dit onderzoek wordt duidelijk wat er nodig is om na kanker te kunnen blijven werken en werkvermogen te behouden. Dat is belangrijk voor velen: alle werkenden die de diagnose kanker hebben gehad, de werkomgeving van deze mensen, de leidinggevenden en iedereen die mensen met werk na kanker ondersteunt.

Mail bij vragen gerust naar werknakanker@hva.nl.