Coronavirus: voorzorgsmaatregelen en adviezen voor patiënten

Vandaag (12 maart 2020) heeft het kabinet nieuwe maatregelen aangekondigd in verband met de uitbraak van het coronavirus (COVID-19). Bij het Ingeborg Douwes Centrum houden we alle ontwikkelingen rond het virus nauwlettend in de gaten en volgen wij de adviezen van het RIVM en het beleid van OLVG.

Voor patiënten die bij ons centrum in behandeling zijn, betekent dat het volgende:

  • Als een patiënt geen symptomen heeft (verkoudheid, hoesten of koorts), niet in een risicogebied is geweest en geen huisgenoot is van iemand met COVID-19, dan kan deze voor de behandeling naar ons centrum komen.
  • Is een van deze punten wel het geval, dan vragen wij patiënten telefonisch contact met ons op te nemen. We zullen dan overleggen of we de afspraak uitstellen of omzetten naar een telefonisch consult. Wij onderzoeken momenteel de mogelijkheid van behandeling via Skype. Als blijkt dat dit kan, dan zullen wij patiënten daarover informeren.
  • Het uitstellen of omzetten van een afspraak kan ook als een patiënt daar simpelweg de voorkeur aan geeft, bijvoorbeeld uit zorg of om elk risico’s uit te sluiten.

Op het centrum volgen wij ook de adviezen van het RIVM. Dat betekent dat wij geen handen schudden. Verder gelden de inmiddels bekende voorzorgsmaatregelen: regelmatig en uitgebreid handen wassen, hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog en papieren zakdoekjes gebruiken en die na gebruik direct weggooien.

Heeft u naar aanleiding van dit bericht vragen, dan kunt u ons mailen of bellen op nummer 020 – 480 75 80.