Ingeborg Douwes Centrum trotse partner van F | Fort Foundation

Het Ingeborg Douwes Centrum is partner geworden van de F | Fort Foundation. Deze stichting zet zich in voor de verbetering van het mentale welzijn van jongvolwassenen met kanker. Kunst is daarbij de verbindende factor. Met kunstprojecten, evenementen en acties wil de F|Fort Foundation bewustzijn over de problemen voor deze groep creëren en voor de oplossing daarvan geld op te halen.

Net als het Ingeborg Douwes Centrum is de de F | Fort Foundation opgericht door een ervaringsdeskundige. Floor van Liemt (1997) kreeg eind december 2017 de diagnose uitgezaaide longkanker. Zij ontdekte hoe belangrijk het is dat jonge mensen vanaf het begin van de behandeling optimaal op weg worden geholpen met op maat gesneden mentale, lichamelijk en praktische ondersteuning. En dat er in Nederland nog veel ruime is voor verbetering op deze terreinen. Voor Ingeborg Douwes, onze oprichter, gold hetzelfde. Op 32-jarige leeftijd en moeder van drie kinderen kreeg zij borstkanker. Ze besefte gaandeweg hoe weinig aandacht er is voor hoe je kanker als individu moet verwerken.

Wij pleiten al jaren voor het realiseren van Ingeborgs, en inmiddels ook onze wens: dat psychosociale zorg voor mensen die te maken hebben met kanker een laagdrempelig en integraal onderdeel moet zijn van de totale behandeling. Dat die zorg voor iedereen toegankelijk moet zijn, dat die persoonlijk en kwalitatief goed moet zijn, vroegtijdig moet worden aangeboden en dat die zorg vergoed moet worden. In de F | Fort Foundation vinden wij een medestrijder voor dit doel, gericht op jonge mensen. Wij merken elke dag hoe belangrijk ondersteuning juist voor deze groep is. Het Ingeborg Douwes Centrum is blij in de F | Fort Foundation niet alleen een partner maar ook een zielsverwant te hebben gevonden.

Meer informatie op de website van de F | Fort Foundation.