Kosteloze themabijeenkomsten over kanker voor gezinnen met minderjarige kinderen

Dankzij een subsidie van de gemeente Amsterdam biedt het Ingeborg Douwes Centrum gratis themabijeenkomsten voor gezinnen, woonachtig in Amsterdam, waarvan een van de ouders de diagnose kanker heeft gehad.

Aan de hand van drie thema’s – communicatie in het gezin, omgaan met emoties en de opvoeding – leggen psychologen in een serie van drie bijeenkomsten uit wat een goede en helpende aanpak is. Ouders krijgen adviezen per leeftijdsfase van kinderen en concrete handvatten die helpen in het dagelijks gezinsleven ondanks de moeilijkheden in deze periode. De bijeenkomsten zijn ook zinvol voor partners, familie of andere betrokkenen van een ouder met kanker.

Tevens is er een kosteloos telefonisch spreekuur waar ouders met vragen terecht kunnen bij de specialisten van het centrum.

Mensen die aan deze ondersteuningsbijeenkomsten willen deelnemen of een afspraak willen maken voor het telefonisch spreekuur, kunnen zich aanmelden bij het Ingeborg Douwes Centrum, per e-mail ingeborgdouwescentrum@olvg.nl of telefonisch: 020 – 480 75 80.

Over deze themabijeenkomsten is meer informatie en een te downloaden leaflet op deze website.