Werkwijze en adviezen in verband met coronavirus

Aangepaste werkwijze

Hieronder een kort overzicht van de aangepaste werkwijze van het Ingeborg Douwes Centrum in verband met de coronacrisis:

Voor bestaande cliënten:

  • Alle consulten van het Ingeborg Douwes Centrum gaan door. De volgende mogelijkheden worden hiervoor geboden:
    1. Telefonische consulten. Houd u er rekening mee dat u mogelijk gebeld wordt door een anoniem nummer.
    2. Beeldbellen via Pexip. Als het in uw geval mogelijk is, ontvangt u hierover informatie van uw therapeut.
    3. Face-to-face contact. Vanaf 5 oktober gelden aangescherpte maatregelen. Hierdoor is face-to-face contact alleen nog mogelijk in uitzonderlijke situaties. Kinderen van de basisschoolleeftijd mogen wel face-to-face gezien worden.

Voor nieuwe cliënten:

  • U kunt zich aanmelden voor behandeling. Onze zorg gaat ook tijdens de coronacrisis door, zij het aangepast.
  • Als u zich al heeft aangemeld voor behandeling, dan zal ook de intake (het eerste gesprek) telefonisch, via beeldbellen of face-to-face zijn. De mogelijkheden zullen met u besproken worden. Wanneer u een telefonische intake heeft, houd er rekening mee dat u mogelijk gebeld wordt door een anoniem nummer.

Advies en hulp

Kankerpatiënten hebben het in deze tijd extra moeilijk.

Het Ingeborg Douwes Centrum geeft patiënten adviezen en ingangen om goed met de problemen gedurende de coronacrisis om te kunnen gaan. Ook voor familie en naasten van patiënten kan dit hulp en steun bieden in deze lastige tijd.

Op de pagina Adviezen in coronatijd voor kankerpatiënten  vindt u antwoorden op veel gestelde vragen en adviezen, tips en bronnen die voor kankerpatiënten relevant zijn in deze tijd.

Op de pagina Bronnen voor (zelf)hulp staan ondermeer links naar organisaties die lotgenotencontact aanbieden (dat kan nu juist heel fijn zijn) en ingangen als u last heeft van angst en somberheid.

Ook ontspanningsoefeningen kunnen u in deze tijd helpen. Er zijn oefeningen voor volwassenen en voor kinderen.

Praten over corona met je kinderen als je zelf kanker hebt, kan moeilijk zijn. Kinderen kunnen angstiger worden, veel vragen en extra zorgen hebben. We hebben een aantal adviezen verzameld op deze pagina: Adviezen in coronatijd voor ouders met kanker: hoe praat ik hierover met de kinderen?

Heeft u naar aanleiding van dit bericht vragen, dan kunt u ons mailen of bellen op nummer 020 – 480 75 80.