Wereldkankerdag: aandacht voor goede voorlichting én zorg voor ouders met de diagnose kanker

Het had ieder moment kunnen zijn, maar wij grijpen graag Wereldkankerdag (4 februari) aan om opnieuw het belang van voorlichting, goede informatie én zorg voor ouders met de diagnose kanker onder de aandacht te brengen.
Deze week verspreiden wij in de ziekenhuizen in en rond Amsterdam de informatiefolder “Hoe moet het nu met de kinderen?”. Daarin staan vuistregels waar ouders zich aan vast kunnen houden en informatie over waar ze goed voorlichtingsmateriaal kunnen vinden.

Weten wat je kunt verwachten, dat beter begrijpen en handvatten hoe het beste met je kind om te gaan, geeft ouders houvast. En dat is belangrijk in een toch al onzekere tijd. En nog belangrijker is dat wij als professionals begrijpen hoe moeilijk dit kan zijn. Stel daarom de goede vragen en luister aandachtig naar de antwoorden. Alleen al gehoord worden, geeft steun en bevordert herstel. Speciaal voor zorgprofessionals hebben wij een leidraad gemaakt voor het gesprek met een patiënt met kinderen, die u hier kunt downloaden. Meer informatie over hoe u ouders kunt steunen vindt u op deze pagina.